Järviseudun ammatti-instituutti Jami
Järviseudun ammatti-instituutti Jami

Etusivu » Ajankohtaista


Ajankohtaista

Esport-linja oli suosittu yhteishaussa - hakijoita ympäri Suomen!


22.03.2019

Järviseudun ammatti-instituutissa ollaan tyytyväisiä kevään yhteishaun tuloksiin uudella esport-linjalla. JAMIn esport-konsepti on koko Suomen mittapuulla poikkeuksellinen, koska siellä voi opiskella kilpapelaamisen lisäksi myös esport-liiketoimintaa ja suorittaa kaksoistutkinnon.

 

JAMIn kilpapeliopintoihin haki kevään yhteishaussa 30 opiskelijaa. Aloituspaikkoja kilpapelilinjalle on 10. Hakijoita oli ympäri Suomen: muun muassa Turusta, Tampereelta, Helsingistä, Savonlinnasta, Lahdesta, Vaasasta ja Oulusta. Opiskelemaan myös haki kokonainen viiden pelaajan joukkue. Hakijoiden joukossa oli myös Suomen tämän hetken kärkipelaajia.

– Näin laajoja, pelkästään esportiin keskittyviä tutkinnon osia ei Suomessa ole muita. Yksittäisiä kursseja tai suppeampia kokonaisuuksia saattaa muissa ammattioppilaitoksissa olla, mutta ei välttämättä kokonaisia tutkinnon osia, kertoo JAMIn tieto- ja viestintätekniikan tuntiopettaja Mikko Kalijärvi.

 

JAMIssa kilpapeliopintoihin sisältyy myös pelinsisäistä valmennusta.

– Kilpapelaamiseen suuntautuneet opiskelijat saavat niin joukkue- kuin yksilövalmennusta. Kilpapeliopinnot sisältävät lisäksi myös fyysistä kuntoilua ja ravintotietoutta ja kokonaisvaltaisen urheilullisen elämäntavan opettelua, hän kertoo.

– Osa hakijoista oli nimenomaan kaksoistutkintoon hakevia. Lukio sijaitsee Alajärvellä ammattioppilaitoksen vieressä, joten opinnot on käytännön tasolla sujuva järjestää. Nämä kaikki yhdessä tekevät JAMIn esport-linjasta erittäin vetovoimaisen ja se näkyi myös yhteishaussa. Yhteishaku onnistui yli odotusten ja edessä on vielä aikuisten erillishaku.

 

Tulevaisuuden ala

Kiinnostus esportiin on saanut maailmanlaajuisesti valtavat mittasuhteet. JAMIn esport-opinnot valmentavat opiskelijoita kattavasti työelämää varten.

– Tutkinnon suoritettuaan voi suoraan työllistyä esport-alalle joko ammattipelaajana tai esimerkiksi alan myynti- ja markkinointitehtäviin, miksei vaikka perustaa esportiin liittyvää yritystoimintaakin, Kalijärvi sanoo. Hänen mukaansa opinnot JAMIssa palvelevat hyvin kokonaisuutta ja työllistymistä alalle.

Esport on tulevaisuuden ala, mihin oppilaitosten on reagoitava.

– Tehtävänämme on tuottaa tämän päivän ammattilaisia muuttuvan työelämän tarpeisiin. JAMI on nyt etumatkalla moniin muihin toisen asteen oppilaitoksiin verrattuna. Valveutuneimmat urheiluseuratkin alkavat herätä asiaan. Omia esport-joukkueita on esimerkiksi Sotkamon Jymyllä, Helsingin IFK:lla ja seinäjokelaisella SJK:lla.


Takaisin uutisiin
wsd