Järviseudun ammatti-instituutti Jami
Järviseudun ammatti-instituutti Jami

Etusivu » Ajankohtaista


Ajankohtaista

Lukuvuoden päättyessä


23.06.2015

Järviseudun ammatti-instituutin 12. toimintavuosi oli monivivahteinen. Voitiin iloita tuloksellisuudesta, Alukoulun rakentamisesta, rivitalotyömaan aloittamisesta, uusista koulutusavauksista Alavudella ja monesta muusta onnistumisesta. Varjoa toiminnan ylle on heittänyt valtiovalta. Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös alentaa jyrkästi JAMIn oppilaspaikkoja näkyi toiminnan suunnittelussa lukuvuoden jälkipuoliskolla. On jouduttu pohtimaan sopeuttamista alennettuihin opiskelijamääriin.

Päällimmäisenä toiminnan arvioinnissa on kuitenkin tyytyväisyys. Olemme löytäneet keinoja sopeuttaa toimintaa ja silti laatua parantaen. Parantamisen varaa on aina, mutta ulkoisessa sertifioinnissa ja myös itsearvioinnissa näkemykset olivat voittopuolisesti hyviä. Eräänä merkittävänä toimena on ollut työssäoppimisen ohjauksen yhtenäistäminen ja työpaikkaohjaajien verkko-opetuksen kehittäminen. Tämä kokonaisuus koituu sekä opiskelijoiden että työssäoppimispaikkojen eduksi.

Vuoden aikana on pyritty löytämään uusia keinoja saada opiskelijat entistä paremmin mukaan yhteisön rakentamiseen. Oppilaskuntien roolia oppilaiden mielipiteiden kokoajana on lisätty. Toimiva oppilaskunta luo hyvää virettä niin opetuksen kuin koko oppilaitoksen kehittämiseen.

Opetussuunnitelmien uudistaminen käynnistyi talven aikana ja uudet suunnitelmat otetaan käyttöön syyslukukauden 2015 alussa. Niissä tulee olemaan muutoksia aikaisempaan, mutta edelleenkin tavoite pysyy entisellään: tarjotaan alueen nuorille ja aikuisille mahdollisuus kouluttautua ammatteihin, joille alueen yrityselämä tarjoaa työpaikkoja.

Hyvää kesää jokaiselle!


Jouko Kuismin, rehtori


Takaisin uutisiin
wsd