Järviseudun ammatti-instituutti Jami
Järviseudun ammatti-instituutti Jami

Etusivu » Ajankohtaista


Ajankohtaista

Rivitalotyömaan PERUSKIVEN MUURAUSTILAISUUS – RAKENNUSHANKKEEN ALOITUS


01.12.2014

Asunto-osakeyhtiö Puustellinkartanon peruskiven muuraustilaisuudessa 3.11.2014 oli läsnä hankkeen toteuttajatahojen, Lappajärven kunnan ja Järviseudun koulutuskuntayhtymä/Järviseudun ammatti-instituutin luottamushenkilöitä ja johtoa.

Paikalla olivat myös käytännön työstä vastaavat opiskelijat opettajineen.

Läsnäolijoiden nimet listattiin ja oheistettiin betoniin upotettuun lieriöön.

Kuinka tähän on sitten tultu.

Lappajärven kunta on suosiollisesti lähtenyt mukaan tarjoamaan opiskelijoille käytännön koulutyömahdollisuutta. Kauan sitä on puitu, moottoreina rehtori Jouko Kuismin ja kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi. Neuvonpitoa ennen päätöksiin johtaneita nuijankopautuksia käytiin toista vuotta. Hanketta kartoitettiin asiantuntevien tahojen ja siihen osallistuvien henkilöiden kesken huolella, sovittiin marssijärjestys ja niin oli päätösten hetki.

Talo tehdään kunnalle, Järviseudun ammatti-instituutin rakennus- ja sähköosasto toimii käytännön työn pääasiallisena toteuttajana. Rakennusosasto kakkos- ja kolmosvuosikurssien voimin aloittaa työt ja ykköset seuraavat aluksi vielä sivusta ja käyvät aktiivisesti tarkastamassa työmaalla sen vaiheet ja siirtyvät myöhemmin työmaavastuuseen.

Sähköosasto osallistuu samalla logiikalla ja osaston lehtori on tehnyt sähköistyssuunnitelmat ja johtaa sähköistysurakan. Ulkopuolinen urakoitsija tekee maansiirtotyöt, mutta opiskelijat ovat apuna ja oppimassa nekin asiat. Työmaa tarvitsee myös muita urakoitsijoita, kuten LVI- ja maalausurakointi, joskin niissäkin oppilaat voivat olla oppijoina.

Työmaa antaa suurelle joukolle opiskelijoita mahdollisuuden suorittaa ammattiosaamisen näytöt ja normaalit viikkotyöpäivien harjoittelut työmaalla. Opetussuunnitelma toteutuu tässä tavallistakin paremmin.

Järviseudun ammatti-instituutti
Ilkka Ylinen, vs koulutusalajohtaja


Takaisin uutisiin
wsd