Järviseudun ammatti-instituutti Jami
Järviseudun ammatti-instituutti Jami

Etusivu » Ajankohtaista


Ajankohtaista

Vuoden Aikuinen Liiketalouden Osaaja ja Vuoden Nuori Merkonomi -kilpailuiden voittajat selvillä


29.03.2016

Vuoden Nuoriksi Merkonomeiksi valittiin Järviseudun ammatti-instituutin Anni Pitkäkangas ja Suomen Liikemiesten kauppaopiston Tiia Raatikainen

Vuoden Nuori Merkonomi -kilpailu järjestettiin kolmatta kertaa. Raati kokoontui arvioimaan kilpailijoiden kilpailunäytteitä maaliskuun alussa. Kilpailussa jaettiin tällä kertaa vain jaettu ensimmäinen sija ja Vuoden Nuoriksi Merkonomeiksi tulivat siten valituiksi Järviseudun ammatti-instituutin Anni Pitkäkangas ja Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Tiia Raatikainen. Sekä Pitkäkangas että Raatikainen olivat opinnoissaan erittäin ansioituneita ja esimerkillisiä opiskelijoita. Pitkäkangas on hyödyntänyt ansiokkaasti paikallisia opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksia sekä hankkinut kokemusta yrittäjyydestä. Raatikainen on suoriutunut erinomaisesti työtehtävistään ja hänen monipuoliseen vapaa-aikaansa kuuluvat muun muassa tanssiharrastus sekä lasten liikuntaleikkikoulun vetäminen. Molemmat palkitaan 900 euron apurahoin. Anni Pitkäkangasta ohjasi Seppo Aho ja Tiia Raatikaista Sinikka Luttinen, jotka molemmat palkitaan apurahoin.

 

Vuoden Aikuinen Liiketalouden Osaaja on Luksian Kaarina Nieminen

Valtakunnallinen Vuoden Aikuinen Liiketalouden Osaaja -kilpailu käytiin kahdettatoista kertaa. Kilpailun nelihenkinen raati kokoontui maaliskuun alkupuolella käymään läpi oppilaitosten ilmoittamia kilpailijoiden portfolioita, joiden arviointi osoittautui jälleen vaativaksi tehtäväksi.

 

Kilpailun parhaaksi ja Vuoden Aikuiseksi Liiketalouden Osaajaksi valittiin Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymästä Luksiasta kiitettävin arvosanoin merkonomiksi valmistunut Kaarina Nieminen. Hänet palkitaan Liikesivistysrahaston Liiketalouden Liiton rahaston 1100 euron apurahalla ja Viking Linen luksus -risteilyllä Tukholmaan. Raadin mukaan Nieminen on oiva esimerkki elinikäisestä oppimisesta, sillä hän on opintojensa myötä paitsi vaihtanut alaa, perustanut myös yrityksen. Kaarina Nieminen on aiemmalta ammatiltaan lastentarhanopettaja, mutta toimii nykyisin tilitoimistoyrittäjänä. Myös Niemisen ohjaaja Tiina Vesanen palkitaan apurahalla.

 

Kilpailussa toiseksi korkeimmat pistemäärät ja jaetun toisen palkinnon saivat Jyväskylän aikuisopistosta valmistunut Nisa Leinonen ja MERCURIA Kauppiaitten kauppaopistosta valmistunut Laura Hiltunen. Molemmat palkitaan 480 euron apurahoin. Nisa Leinonen on ollut omissa harjoittelupaikoissaan arvostettu ja hän on omalla esimerkillään raivannut tietä uusille harjoittelijoille. Leinonen on lisäksi Mestarimyyjä ja oman kiinnostuksen kohteensa löydettyään kehittymässä todelliseksi taloushallinnon ammattilaiseksi. Laura Hiltunen on myös alanvaihtaja, joka edelliseltä ammatiltaan kahvilanpitäjä. Hiltunen on tilinpäätöstaitoinen kirjanpitäjä ja palkanlaskija ja työllistyi vakituisesti harjoittelupaikkaansa. Leinonen ja Hiltunen ovat molemmat jatkamassa opintojaan työn ohella. Sekä Leinosen ohjaaja Tiina Paavola että Hiltusen ohjaaja Ulla Koskinen palkitaan apurahoin.

 

 

Kilpailujen palkinnot jaetaan syksyllä 22.10.2016 Helsingissä.

 

Lisätietoja:

Liiketalouden Liitto LTA, toiminnanjohtaja Annina Antell p. (0400)959 819, annina.antell@liiketaloudenliitto.fi

tai järjestöasiantuntija Eveliina Kuukkanen p. (040)455 3595, eveliina.kuukkanen@liiketaloudenliitto.fi

 

 


Takaisin uutisiin
wsd